Nieuws

Corona

 • i.v.m. Corona is er momenteel geen open inloopspreekuur
 • Voor meer informatie rondom Covid-19 kunt u kijken op de website van het RIVM of u kunt kijken op thuisarts.nl
 • COVID VACCINATIES: 
  Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?
  Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

  Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

  Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

  Wij zijn voor vragen rondom het Corona vaccinatiebewijs op werkdagen bereikbaar tussen 15:00 – 16:00 uur. Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.
  Het heeft geen zin om onze praktijk op andere momenten hierover te bellen.

  Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook

Kiezen van een voorbehoedmiddelAls je zwangerschap wilt voorkomen op een manier die bij jou past.Er zijn nu keuzetabellen die je kunnen helpen bij het kiezen van een voorbehoedmiddel.Voorbehoedmiddelen zorgen ervoor dat je niet zwanger wordt. Er zijn veel verschillende voorbehoedmiddelen. Het kan daarom best lastig zijn om het voorbehoedmiddel te vinden dat het beste bij jou past.De keuzetabellen helpen je om de verschillende voorbehoedmiddelen te vergelijken op de punten die voor jou belangrijk zijn.Wil je voorbehoedmiddelen vergelijken die je goed tegen zwangerschap beschermen? Kijk dan in de tabel die op thuisarts.nl te vinden is.Wil je voorbehoedmiddelen zonder hormonen vergelijken? Ook deze informatie vind je op thuisarts.nl. Je vindt hier ook informatie over sterilisatie.De keuzetabellen zijn gemaakt samen met de Patiëntenfederatie Nederland.Bron: Thuisarts Lees verder…Laat minder zien …

Kiezen van een voorbehoedmiddel
Als je zwangerschap wilt voorkomen op een manier die bij jou past.

Er zijn nu keuzetabellen die je kunnen helpen bij het kiezen van een voorbehoedmiddel.

Voorbehoedmiddelen zorgen ervoor dat je niet zwanger wordt. Er zijn veel verschillende voorbehoedmiddelen. Het kan daarom best lastig zijn om het voorbehoedmiddel te vinden dat het beste bij jou past.

De keuzetabellen helpen je om de verschillende voorbehoedmiddelen te vergelijken op de punten die voor jou belangrijk zijn.

Wil je voorbehoedmiddelen vergelijken die je goed tegen zwangerschap beschermen? Kijk dan in de tabel die op thuisarts.nl te vinden is.

Wil je voorbehoedmiddelen zonder hormonen vergelijken? Ook deze informatie vind je op thuisarts.nl. Je vindt hier ook informatie over sterilisatie.

De keuzetabellen zijn gemaakt samen met de Patiëntenfederatie Nederland.

Bron: Thuisarts
23-jul-2021
Huisartspraktijk de Reus

Marieke de Reus is onze huisarts. U heeft haar vast als eens gezien. Marieke heeft de praktijk 1 maart 2019 overgenomen van haar vader Arie de Reus. Hij is ruim dertig jaar huisarts geweest in Eefde. Lees verder…Laat minder zien …

Marieke de Reus is onze huisarts. U heeft haar vast als eens gezien. Marieke heeft de praktijk 1 maart 2019 overgenomen van haar vader Arie de Reus. Hij is ruim dertig jaar huisarts geweest in Eefde.

WAT ZIT ER IN DE TASDit is een hyperfree.De HyperFree® is een inhalatie cassette die van binnen een labyrint bevat dat is berekend op de gemiddelde longinhoud van een mens. Door het in- en uitademen door de HyperFree® cassette blijft er elke keer een verhoogd koolzuurgehalte in de cassette achter, wat bij inhalatie de verhouding tussen zuurstof en koolzuur positief beïnvloed. Door het labyrint ontstaat er een lichte tegendruk tijdens het in- en uitademen. Deze tegendruk bevordert de rustigere ademhaling. De HyperFree® kan zowel door kinderen als door volwassenen worden gebruikt. Bij kinderen tot 12 jaar wordt toezicht van volwassenen aanbevolen. Lees verder…Laat minder zien …

WAT ZIT ER IN DE TAS

Dit is een hyperfree.
De HyperFree® is een inhalatie cassette die van binnen een labyrint bevat dat is berekend op de gemiddelde longinhoud van een mens. Door het in- en uitademen door de HyperFree® cassette blijft er elke keer een verhoogd koolzuurgehalte in de cassette achter, wat bij inhalatie de verhouding tussen zuurstof en koolzuur positief beïnvloed. 

Door het labyrint ontstaat er een lichte tegendruk tijdens het in- en uitademen. Deze tegendruk bevordert de rustigere ademhaling. De HyperFree® kan zowel door kinderen als door volwassenen worden gebruikt. Bij kinderen tot 12 jaar wordt toezicht van volwassenen aanbevolen.

Comment on Facebook

Ik gebruikte deze bij hyperventilatie

U kunt bij onze praktijk ook terecht voor een echografieWaarom wordt het onderzoek uitgevoerd?Echografie is een onderzoeksmethode, waarbij gebruik wordt gemaakt van geluidsgolven. Met behulp van deze geluidsgolven maken we beelden van bepaalde delen van het inwendige lichaam. Ook bij hele kleine kinderen of baby’s kunnen we een echo maken. Hierdoor kunnen we vroeg afwijkingen zien in de stand van de heupjes. Tijdens deze echo kunt u bij uw kind blijven.Uw afspraakU kunt uw afspraak plannen via ons afsprakenbureau: 088-999 7799.Wat neem ik mee naar het onderzoek?Een geldig identiteitsbewijs.De verwijsbrief en het aanvraagformulier van uw (huis)arts. Heeft de (huis)arts de verwijzing digitaal doorgestuurd, dan ontvangt u zelf soms geen verwijsbrief.Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?De resultaten van het onderzoek worden binnen vijf werkdagen aan uw (huis)arts verstuurd. Uw (huis)arts bespreekt met u de uitslag en de mogelijke vervolgstappen.Wat zijn de kosten?De kosten voor dit onderzoek worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Het bedrag gaat echter wel af van uw eigen risico wanneer u dit nog niet volledig heeft aangesproken. Heeft u hierover vragen, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. Lees verder…Laat minder zien …

U kunt bij onze praktijk ook terecht voor een echografie

Waarom wordt het onderzoek uitgevoerd?
Echografie is een onderzoeksmethode, waarbij gebruik wordt gemaakt van geluidsgolven. Met behulp van deze geluidsgolven maken we beelden van bepaalde delen van het inwendige lichaam. Ook bij hele kleine kinderen of babys kunnen we een echo maken. Hierdoor kunnen we vroeg afwijkingen zien in de stand van de heupjes. Tijdens deze echo kunt u bij uw kind blijven.

Uw afspraak
U kunt uw afspraak plannen via ons afsprakenbureau: 088-999 7799.

Wat neem ik mee naar het onderzoek?

Een geldig identiteitsbewijs.
De verwijsbrief en het aanvraagformulier van uw (huis)arts. Heeft de (huis)arts de verwijzing digitaal doorgestuurd, dan ontvangt u zelf soms geen verwijsbrief.

Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?
De resultaten van het onderzoek worden binnen vijf werkdagen aan uw (huis)arts verstuurd. Uw (huis)arts bespreekt met u de uitslag en de mogelijke vervolgstappen.

Wat zijn de kosten?
De kosten voor dit onderzoek worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Het bedrag gaat echter wel af van uw eigen risico wanneer u dit nog niet volledig heeft aangesproken. Heeft u hierover vragen, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Klachten door de eikenprocessierupsSpoel de huid en ogen goed met veel lauw waterDe brandharen van de eikenprocessierups kunnen klachten geven. Bijvoorbeeld jeuk of bultjes op de huid en oogklachten. U herkent de eikenbomen met de nesten aan dunne, witte draden. Vaak doet de gemeente een rood-wit lint om de stam van de eikenboom met nesten.Blijf uit de buurt van eikenbomen met rupsen en rupsennesten.Raak de rupsen niet aan en ga niet op de grond zitten.Zorg dat uw hals, armen en benen bedekt zijn.Leg ook uit aan uw kind om uit de buurt te blijven van eikenbomen met rupsen of (oude) nesten.Als u toch klachten heeft van de brandharen:-Was of spoel de huid goed met veel lauw water.-Plak de huid af met plakband en haal dit er weer af.-Wrijf of krab niet.Lees meer over klachten door de eikenprocessierups op Thuisarts.nl. Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap Lees verder…Laat minder zien …

Klachten door de eikenprocessierups
Spoel de huid en ogen goed met veel lauw water

De brandharen van de eikenprocessierups kunnen klachten geven. Bijvoorbeeld jeuk of bultjes op de huid en oogklachten. U herkent de eikenbomen met de nesten aan dunne, witte draden. Vaak doet de gemeente een rood-wit lint om de stam van de eikenboom met nesten.

Blijf uit de buurt van eikenbomen met rupsen en rupsennesten.
Raak de rupsen niet aan en ga niet op de grond zitten.
Zorg dat uw hals, armen en benen bedekt zijn.
Leg ook uit aan uw kind om uit de buurt te blijven van eikenbomen met rupsen of (oude) nesten.

Als u toch klachten heeft van de brandharen:
-Was of spoel de huid goed met veel lauw water.
-Plak de huid af met plakband en haal dit er weer af.
-Wrijf of krab niet.

Lees meer over klachten door de eikenprocessierups op Thuisarts.nl. 

Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap

Irma KettelarijAls POH (praktijkondersteuner) werk ik samen met de huisarts bij het behandelen van mensen met een chronische aandoening zoals:– diabetes– hart- en vaatziekten Één of meerdere keren per jaar zie ik u voor een controle van de bloeddruk, bloedsuikerwaarde, cholesterol en nierfunctie.Ik ben werkzaam op donderdag en om de week op woensdag. Lees verder…Laat minder zien …

Irma Kettelarij

Als POH (praktijkondersteuner) werk ik samen met de huisarts bij het behandelen van mensen met een chronische aandoening zoals:
- diabetes
- hart- en vaatziekten 

Één of meerdere keren per jaar zie ik u voor een controle van de bloeddruk, bloedsuikerwaarde, cholesterol en nierfunctie.

Ik ben werkzaam op donderdag en om de week op woensdag.

WAT ZIT ER IN DE TASDit is een venflon. Een intraveneuze canule (venflon) is een infuusnaald die in een ader wordt ingebracht. Zo’n naald bestaat uit een canule met daarin een holle naald. Zodra er juist geprikt is, zal via de holle naald bloed stromen, de bloedkamer in. Dit is voor de prikker een indicatie dat hij goed zit. Soms prikt de huisarts het alvast als de ambulance onderweg is. Lees verder…Laat minder zien …

WAT ZIT ER IN DE TAS

Dit is een venflon. 
Een intraveneuze canule (venflon) is een infuusnaald die in een ader wordt ingebracht. Zon naald bestaat uit een canule met daarin een holle naald. Zodra er juist geprikt is, zal via de holle naald bloed stromen, de bloedkamer in. Dit is voor de prikker een indicatie dat hij goed zit. 

Soms prikt de huisarts het alvast als de ambulance onderweg is.

TERUGROEPACTIE losartan, valsartan en irbesartanBericht voor mensen die losartan, valsartan of irbesartan gebruikenwww.thuisarts.nl/nieuws/terugroepactie-losartan-valsartan-en-irbesartanIn een aantal medicijnen met losartan , valsartan en irbesartan zit meer van een stof dan is toegestaan. U krijgt deze medicijnen als u een hoge bloedruk of hartfalen heeft. In de meeste medicijnen zit niet teveel van deze stof (azide).Gebruikt u medicijnen met losartan, valsartan en irbesartan? De apotheek neemt contact met u op als in uw medicijn teveel van de stof azide zit.U krijgt van de apotheek voor 2 weken een ander medicijn mee, dat hetzelfde werkt. Na 2 weken maakt u een afspraak met uw arts.Bent u met vakantie, u kunt de medicijnen die u nog heeft opmaken. Bij een volgend bezoek aan de apotheek krijgt u een ander medicijn mee, dat hetzelfde werkt.Stop niet zo maar met uw medicijn zonder overleg met uw arts.Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw apotheek of huisarts.Teveel van de stof azide kan bij lang gebruik van het medicijn kankerverwekkend zijn. De kans daarop is heel erg klein.Bron: Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Lees verder…Laat minder zien …

TERUGROEPACTIE losartan, valsartan en irbesartan
Bericht voor mensen die losartan, valsartan of irbesartan gebruiken

https://www.thuisarts.nl/nieuws/terugroepactie-losartan-valsartan-en-irbesartan

In een aantal medicijnen met losartan , valsartan en irbesartan zit meer van een stof dan is toegestaan. U krijgt deze medicijnen als u een hoge bloedruk of hartfalen heeft. In de meeste medicijnen zit niet teveel van deze stof (azide).

Gebruikt u medicijnen met losartan, valsartan en irbesartan? De apotheek neemt contact met u op als in uw medicijn teveel van de stof azide zit.

U krijgt van de apotheek voor 2 weken een ander medicijn mee, dat hetzelfde werkt. Na 2 weken maakt u een afspraak met uw arts.
Bent u met vakantie, u kunt de medicijnen die u nog heeft opmaken. Bij een volgend bezoek aan de apotheek krijgt u een ander medicijn mee, dat hetzelfde werkt.
Stop niet zo maar met uw medicijn zonder overleg met uw arts.
Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw apotheek of huisarts.

Teveel van de stof azide kan bij lang gebruik van het medicijn kankerverwekkend zijn. De kans daarop is heel erg klein.

Bron: Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

TERUGROEPACTIEBericht voor mensen die losartan, valsartan of irbesartan gebruikenIn een aantal medicijnen met losartan , valsartan en irbesartan zit meer van een stof dan is toegestaan. U krijgt deze medicijnen als u een hoge bloedruk of hartfalen heeft. In de meeste medicijnen zit niet teveel van deze stof (azide).Gebruikt u medicijnen met losartan, valsartan en irbesartan? De apotheek neemt contact met u op als in uw medicijn teveel van de stof azide zit.U krijgt van de apotheek voor 2 weken een ander medicijn mee, dat hetzelfde werkt. Na 2 weken maakt u een afspraak met uw arts.Bent u met vakantie, u kunt de medicijnen die u nog heeft opmaken. Bij een volgend bezoek aan de apotheek krijgt u een ander medicijn mee, dat hetzelfde werkt.Stop niet zo maar met uw medicijn zonder overleg met uw arts.Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw apotheek of huisarts.Teveel van de stof azide kan bij lang gebruik van het medicijn kankerverwekkend zijn. De kans daarop is heel erg klein.Bron: Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Lees verder…Laat minder zien …

TERUGROEPACTIE
Bericht voor mensen die losartan, valsartan of irbesartan gebruiken

In een aantal medicijnen met losartan , valsartan en irbesartan zit meer van een stof dan is toegestaan. U krijgt deze medicijnen als u een hoge bloedruk of hartfalen heeft. In de meeste medicijnen zit niet teveel van deze stof (azide).

Gebruikt u medicijnen met losartan, valsartan en irbesartan? De apotheek neemt contact met u op als in uw medicijn teveel van de stof azide zit.

U krijgt van de apotheek voor 2 weken een ander medicijn mee, dat hetzelfde werkt. Na 2 weken maakt u een afspraak met uw arts.
Bent u met vakantie, u kunt de medicijnen die u nog heeft opmaken. Bij een volgend bezoek aan de apotheek krijgt u een ander medicijn mee, dat hetzelfde werkt.
Stop niet zo maar met uw medicijn zonder overleg met uw arts.
Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw apotheek of huisarts.

Teveel van de stof azide kan bij lang gebruik van het medicijn kankerverwekkend zijn. De kans daarop is heel erg klein.

Bron: Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

WAT ZIT ER IN DE TASIedere week nemen we u mee in de tas van de huisarts. Ben u ook zo benieuwd wat er in zit? Iedere woensdag plaatsen we een nieuwe foto met een nieuw onderdeel uit de tas. Kijkt u mee?Heeft u algemene vragen over de huisartspraktijk? Stel deze dan gerust.Voor medische vragen verwijzen wij u door naar de praktijk. Lees verder…Laat minder zien …

WAT ZIT ER IN DE TAS

Iedere week nemen we u mee in de tas van de huisarts. 
Ben u ook zo benieuwd wat er in zit? 

Iedere woensdag plaatsen we een nieuwe foto met een nieuw onderdeel uit de tas. 
Kijkt u mee?

Heeft u algemene vragen over de huisartspraktijk? Stel deze dan gerust.
Voor medische vragen verwijzen wij u door naar de praktijk.

Mijn naam is Carlijn Rambonnet. Als praktijkmanager ondersteun ik de huisartsen bij de organisatorische kanten van de huisartsenzorg. De ontwikkelingen op IT gebied zijn ook een onderdeel van mijn takenpakket. Daarnaast beheer ik de sociale media kanalen. U ziet mij niet zo snel fysiek in de praktijk maar ik ben wel goed bereikbaar via de doktersassistente of de sociale media. Laat gerust een bericht voor mij achter en ik neem contact met u op. Lees verder…Laat minder zien …

Mijn naam is Carlijn Rambonnet. Als praktijkmanager ondersteun ik de huisartsen bij de organisatorische kanten van de huisartsenzorg. De ontwikkelingen op IT gebied zijn ook een onderdeel van mijn takenpakket. Daarnaast beheer ik de sociale media kanalen. U ziet mij niet zo snel fysiek in de praktijk maar ik ben wel goed bereikbaar via de doktersassistente of de sociale media. 

Laat gerust een bericht voor mij achter en ik neem contact met u op.

WAT ZIT ER IN DE TASDe ophthalmoscoop wordt in het Nederlands ook wel de oogspiegel genoemd. De huisarts gebruikt dit instrument om het netvlies (retina) te inspecteren. Er zitten verschillende soorten lampjes op. Wit/ geel licht maar ook blauw licht. Het blauwe lampje wordt het meeste gebruikt in combinatie met fluoresceine strips. Pssst deze komt over een paar weken voorbij. Want deze strips zitten ook in de tas. Lees verder…Laat minder zien …

WAT ZIT ER IN DE TAS

De ophthalmoscoop wordt in het Nederlands ook wel de oogspiegel genoemd. De huisarts gebruikt dit instrument om het netvlies (retina) te inspecteren. 
Er zitten verschillende soorten lampjes op. Wit/ geel licht maar ook blauw licht. Het blauwe lampje wordt het meeste gebruikt in combinatie met fluoresceine strips. 

Pssst deze komt over een paar weken voorbij. Want deze strips zitten ook in de tas.Image attachment

WrattenWratten worden veroorzaakt door een virus.Wratten komen vooral voor op de handen en voeten, maar ze kunnen ook op andere plaatsen zitten.Wratten zijn onschuldig.Ze verdwijnen meestal vanzelf zonder littekens.Na 1 jaar zijn de wratten bij ongeveer de helft van de mensen spontaan verdwenen.Wratten hoeven alleen behandeld te worden als u er veel last van heeft. Voetwratten bijvoorbeeld kunnen pijn doen bij staan of lopen.Wratten kunt u zelf insmeren met salicylzuurzalf of laten bevriezen bij de huisarts.De behandeling van een wrat geeft vaak meer klachten dan de wrat zelf. Lees verder…Laat minder zien …

Wratten

Wratten worden veroorzaakt door een virus.
Wratten komen vooral voor op de handen en voeten, maar ze kunnen ook op andere plaatsen zitten.

Wratten zijn onschuldig.
Ze verdwijnen meestal vanzelf zonder littekens.
Na 1 jaar zijn de wratten bij ongeveer de helft van de mensen spontaan verdwenen.
Wratten hoeven alleen behandeld te worden als u er veel last van heeft. Voetwratten bijvoorbeeld kunnen pijn doen bij staan of lopen.
Wratten kunt u zelf insmeren met salicylzuurzalf of laten bevriezen bij de huisarts.
De behandeling van een wrat geeft vaak meer klachten dan de wrat zelf.

Mijn naam is Marije en ik werk sinds een aantal jaar als doktersassistente in deze fijne praktijk. Eerder ben ik afgestudeerd als illustrator aan de kunstacademie van Zwolle en daarna heb ik mijn diploma als paraveterinair behaald en heb ik 3 jaar als dierenartsassistente gewerkt. Marieke, mijn schoonzus, vroeg mij een aantal jaar geleden of ik bij haar in de praktijk wilde komen werken als assistent. Inmiddels heb ik ook hiervoor mijn diploma behaald en werk ik met veel plezier met haar en de andere collega’s samen. Ik vind het heerlijk dat dit een kleine dorpspraktijk is, waar een gemoedelijke sfeer en persoonlijk en contact is met de patiënten. In mijn vrije tijd teken ik nog graag. Zo is er in de praktijk wat van mijn werk terug te vinden op de muren en straks ook op de deuren. Graag tot ziens in de praktijk! Lees verder…Laat minder zien …

Mijn naam is Marije en ik werk sinds een aantal jaar als doktersassistente in deze fijne praktijk. 

Eerder ben ik afgestudeerd als illustrator aan de kunstacademie van Zwolle en daarna heb ik mijn diploma als paraveterinair behaald en heb ik 3 jaar als dierenartsassistente gewerkt. 

Marieke, mijn schoonzus, vroeg mij een aantal jaar geleden of ik bij haar in de praktijk wilde komen werken als assistent. Inmiddels heb ik ook hiervoor mijn diploma behaald en werk ik met veel plezier met haar en de andere collega’s samen. Ik vind het heerlijk dat dit een kleine dorpspraktijk is, waar een gemoedelijke sfeer en persoonlijk en contact is met de patiënten. 

In mijn vrije tijd teken ik nog graag. Zo is er in de praktijk wat van mijn werk terug te vinden op de muren en straks ook op de deuren. 
Graag tot ziens in de praktijk!

Wat zit er in de tas?De tas die de huisarts meeneemt als deze op huisbezoek gaat bij een patiënt, noemen we een visitetas. De huisarts noemt een huisbezoek een visite. Ook op de huisartsenpost rijden de huisartsen buiten kantoortijden visites.Iedere week halen wij 1 onderdeel uit de visitetas van onze huisarts. Wat neemt de huisarts allemaal mee op huisbezoek? De standaard inhoud van de tas gaan we jullie de komende weken laten zien. Uiteraard neemt de huisarts op basis van de klachten van de patiënt soms nog andere dingen mee. Dit bekijkt de huisarts per bezoek, visite dus. Lees verder…Laat minder zien …

Wat zit er in de tas?

De tas die de huisarts meeneemt als deze op huisbezoek gaat bij een patiënt, noemen we een visitetas. De huisarts noemt een huisbezoek een visite. Ook op de huisartsenpost rijden de huisartsen buiten kantoortijden visites.

Iedere week halen wij 1 onderdeel uit de visitetas van onze huisarts. Wat neemt de huisarts allemaal mee op huisbezoek? De standaard inhoud van de tas gaan we jullie de komende weken laten zien. Uiteraard neemt de huisarts op basis van de klachten van de patiënt soms nog andere dingen mee. Dit bekijkt de huisarts per bezoek, visite dus.
28-jun-2021
Huisartspraktijk de Reus

Onze praktijk heeft uitstekende parkeerfaciliteiten en een ruimte ingang. Wij zitten in het dorpshuis het Hart in Eefde, midden in het dorp. Ook vanuit Zutphen zijn wij zeer goed bereikbaar. #zutphen #huisarts #huisartspraktijkdereus Lees verder…Laat minder zien …

Onze praktijk heeft uitstekende parkeerfaciliteiten en een ruimte ingang. Wij zitten in het dorpshuis het Hart in Eefde, midden in het dorp. Ook vanuit Zutphen zijn wij zeer goed bereikbaar. #zutphen #huisarts #huisartspraktijkdereus

Helft Nederlandse vrouwen heeft poepklachtenOntlastingsproblemen nog steeds taboeZo’n 53 procent van de Nederlandse vrouwen heeft regelmatig problemen met poepen. Een op de vijf Nederlanders ervaart pijn doordat poepen niet lukt. Maar erover praten? Liever niet. Ruim een kwart van de Nederlanders (28 procent) kent poepschaamte en durft niet over ontlastingsproblemen te praten. Als er al over gepraat wordt, gebeurt dit hoofdzakelijk met de partner. Maar niet of nauwelijks met vrienden of familie. Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat het onderwerp beter bespreekbaar moet zijn (59 procent).Dat blijkt uit onderzoek door PanelWizard onder ruim 2000 volwassen Nederlanders. Twee op de vijf Nederlanders geven aan weleens te praten over hun ontlasting (43 procent), maar 28 procent van de Nederlanders durft het onderwerp niet aan te kaarten. Ze schamen zich, of vinden het ongepast of vies om over poep te praten. Als er al over poepen gepraat wordt, dan kiezen de meesten ervoor om het gesprek aan te gaan met hun partner (82 procent). Opvallend is dat mannen meer moeite hebben om het over poepen te hebben dan vrouwen. Zo bespreekt de helft van de mannen (51 procent) het onderwerp met enige regelmaat met hun partner (vs. 64 procent van de vrouwen), en slechts 12 procent van de mannen praat weleens over poep met familie (vs. 21 procent van de vrouwen). Een kwart van de Nederlanders brengt het onderwerp weleens ter sprake bij de huisarts. Buiten de deur poepen lastigVoor de meeste Nederlanders voelt goed poepen als een opluchting. Maar we doen het bij voorkeur thuis, op onze eigen wc. Vier van de tien Nederlanders vinden het ronduit lastig om ergens anders te poepen. Slechts een derde van de Nederlanders kan overal ontspannen poepen. Een grote meerderheid van de Nederlanders (64 procent) vindt dat er te weinig toiletten zijn op openbare plekken. Een kwart van de Nederlanders geeft aan dat ze minder snel op pad gaan als ze weten dat er ter plekke geen wc is.Heeft u ontlastingsproblemen, bespreek dit met de huisarts.Bron: Gezondheidsnet Beeld: Getty Images | Franca van Dalen | Nieuwsbericht van: 17-06-2021 Lees verder…Laat minder zien …

Helft Nederlandse vrouwen heeft poepklachten
Ontlastingsproblemen nog steeds taboe

Zon 53 procent van de Nederlandse vrouwen heeft regelmatig problemen met poepen. Een op de vijf Nederlanders ervaart pijn doordat poepen niet lukt. Maar erover praten? Liever niet. Ruim een kwart van de Nederlanders (28 procent) kent poepschaamte en durft niet over ontlastingsproblemen te praten. Als er al over gepraat wordt, gebeurt dit hoofdzakelijk met de partner. Maar niet of nauwelijks met vrienden of familie. Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat het onderwerp beter bespreekbaar moet zijn (59 procent).
Dat blijkt uit onderzoek door PanelWizard onder ruim 2000 volwassen Nederlanders. Twee op de vijf Nederlanders geven aan weleens te praten over hun ontlasting (43 procent), maar 28 procent van de Nederlanders durft het onderwerp niet aan te kaarten. Ze schamen zich, of vinden het ongepast of vies om over poep te praten. Als er al over poepen gepraat wordt, dan kiezen de meesten ervoor om het gesprek aan te gaan met hun partner (82 procent). Opvallend is dat mannen meer moeite hebben om het over poepen te hebben dan vrouwen. Zo bespreekt de helft van de mannen (51 procent) het onderwerp met enige regelmaat met hun partner (vs. 64 procent van de vrouwen), en slechts 12 procent van de mannen praat weleens over poep met familie (vs. 21 procent van de vrouwen). Een kwart van de Nederlanders brengt het onderwerp weleens ter sprake bij de huisarts.

 Buiten de deur poepen lastig
Voor de meeste Nederlanders voelt goed poepen als een opluchting. Maar we doen het bij voorkeur thuis, op onze eigen wc. Vier van de tien Nederlanders vinden het ronduit lastig om ergens anders te poepen. Slechts een derde van de Nederlanders kan overal ontspannen poepen. Een grote meerderheid van de Nederlanders (64 procent) vindt dat er te weinig toiletten zijn op openbare plekken. Een kwart van de Nederlanders geeft aan dat ze minder snel op pad gaan als ze weten dat er ter plekke geen wc is.

Heeft u ontlastingsproblemen, bespreek dit met de huisarts.

Bron: Gezondheidsnet Beeld: Getty Images | Franca van Dalen | Nieuwsbericht van: 17-06-2021

De ziekte van PfeifferDe ziekte van Pfeiffer is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een virus. Het virus is van mens op mens overdraagbaar. De ziekteverschijnselen hangen sterk af van de leeftijd en zijn onder andere koorts, huiduitslag, keelontsteking en vermoeidheid. De meeste mensen hebben voor hun twintigste jaar een infectie met het virus doorgemaakt, in veel gevallen onopgemerkt.Wat is de ziekte van Pfeiffer?De ziekte van Pfeiffer is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door het epstein-barrvirus. Een meerderheid van de volwassenen heeft een infectie met het virus doorgemaakt voor het twintigste levensjaar. Niet alle infecties gaan gepaard met ziekteverschijnselen.ZiekteverschijnselenDe tijd tussen besmetting en de eerste ziekteverschijnselen kan variëren van 4 dagen bij jonge kinderen tot 8 weken bij jongvolwassenen. De ziekteverschijnselen zijn sterk leeftijdsafhankelijk. Met name bij jonge kinderen zijn de symptomen zo mild dat de ziekte vaak niet wordt opgemerkt.Bij jonge kinderen kan rode huiduitslag, koorts en longontsteking optreden. Bij tieners en jongvolwassenen begint de ziekte vaak met vermoeidheid, hoofdpijn, keelpijn, koorts en rillerigheid. Na een week is er meestal een combinatie van keelontsteking, koorts en gezwollen, pijnlijke lymfeklieren. De keelontsteking en lymfekliervergroting kunnen 2 tot 3 weken aanhouden, de vermoeidheid 2 tot 3 maanden.Besmetting en preventieHet virus bevindt zich in het speeksel van geïnfecteerde personen. Overdracht kan plaatsvinden via speekselcontact, bijvoorbeeld door zoenen. Daarnaast kan het virus overgedragen worden via handen of voorwerpen (zoals bestek of een drinkflesje van de patiënt) of via bloedtransfusie. Het virus kan vanaf één week na besmetting gedurende lange tijd worden uitgescheiden, soms tot 18 maanden na infectie. Er bestaat geen vaccin tegen het virus.Hoe vaak komt het voor?Infectie met het epstein-barrvirus komt vaak voor in Nederland. De helft van de bevolking ouder dan 5 jaar heeft een infectie doorgemaakt, in de meeste gevallen onopgemerkt. Bij tieners en (jong)volwassenen resulteert de ziekte in meer en langduriger klachten.Bron: RIVM Lees verder…Laat minder zien …

De ziekte van Pfeiffer
De ziekte van Pfeiffer is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een virus. Het virus is van mens op mens overdraagbaar. De ziekteverschijnselen hangen sterk af van de leeftijd en zijn onder andere koorts, huiduitslag, keelontsteking en vermoeidheid. De meeste mensen hebben voor hun twintigste jaar een infectie met het virus doorgemaakt, in veel gevallen onopgemerkt.

Wat is de ziekte van Pfeiffer?
De ziekte van Pfeiffer is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door het epstein-barrvirus. Een meerderheid van de volwassenen heeft een infectie met het virus doorgemaakt voor het twintigste levensjaar. Niet alle infecties gaan gepaard met ziekteverschijnselen.

Ziekteverschijnselen
De tijd tussen besmetting en de eerste ziekteverschijnselen kan variëren van 4 dagen bij jonge kinderen tot 8 weken bij jongvolwassenen. De ziekteverschijnselen zijn sterk leeftijdsafhankelijk. Met name bij jonge kinderen zijn de symptomen zo mild dat de ziekte vaak niet wordt opgemerkt.

Bij jonge kinderen kan rode huiduitslag, koorts en longontsteking optreden. Bij tieners en jongvolwassenen begint de ziekte vaak met vermoeidheid, hoofdpijn, keelpijn, koorts en rillerigheid. Na een week is er meestal een combinatie van keelontsteking, koorts en gezwollen, pijnlijke lymfeklieren. De keelontsteking en lymfekliervergroting kunnen 2 tot 3 weken aanhouden, de vermoeidheid 2 tot 3 maanden.

Besmetting en preventie
Het virus bevindt zich in het speeksel van geïnfecteerde personen. Overdracht kan plaatsvinden via speekselcontact, bijvoorbeeld door zoenen. Daarnaast kan het virus overgedragen worden via handen of voorwerpen (zoals bestek of een drinkflesje van de patiënt) of via bloedtransfusie. Het virus kan vanaf één week na besmetting gedurende lange tijd worden uitgescheiden, soms tot 18 maanden na infectie. Er bestaat geen vaccin tegen het virus.

Hoe vaak komt het voor?
Infectie met het epstein-barrvirus komt vaak voor in Nederland. De helft van de bevolking ouder dan 5 jaar heeft een infectie doorgemaakt, in de meeste gevallen onopgemerkt. Bij tieners en (jong)volwassenen resulteert de ziekte in meer en langduriger klachten.

Bron: RIVM

22 WEKENPRIKWat is kinkhoest?Kinkhoest is een erg besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. De bacterie maakt een gifstof aan. Hierdoor ontstaan hoestbuien die wel maanden kunnen doorgaan. Baby’s kunnen het erg benauwd krijgen en in ademnood komen. Ernstig voor baby’sVoor jonge baby’s kan kinkhoest gevaarlijk zijn. Zij kunnen longontsteking of hersenschade krijgen en er zelfs aan overlijden. Elk jaar worden er zo’n 170 baby’s met kinkhoest opgenomen in het ziekenhuis.Baby’s nog niet beschermdBaby’s krijgen in Nederland al een vaccinatie tegen kinkhoest. Maar dat kan pas als ze 2 maanden oud zijn. Dat betekent dat ze de eerste maanden na de geboorte nog niet beschermd zijn tegen kinkhoest. En juist dan zijn ze kwetsbaar.Hoe kun je je baby wel beschermen?Je kunt jezelf tijdens je zwangerschap laten vaccineren tegen kinkhoest. Je baby is dan vanaf dag 1 beschermd tegen de ziekte. Je kunt de prik halen vanaf de 22e week van je zwangerschap. Daarom de naam 22 wekenprik.Hoe werkt het?Na de vaccinatie maak je antistoffen aan. Deze gaan via de placenta naar je ongeboren baby. Hierdoor heeft je baby voldoende antistoffen voor de eerste maanden van zijn leven. Totdat hij of zij zelf een vaccinatie krijgt. Bovendien beschermt de prik niet alleen je baby, maar ook jezelf. Zo kun jij geen kinkhoest krijgen en anderen ook niet besmetten.Wanneer?Je kunt de vaccinatie halen vanaf de 22e week in je zwangerschap tot aan de bevalling. We adviseren het wel zo snel mogelijk te doen na de 22e week. Want dan is je baby ook beschermd als hij of zij te vroeg is geboren. Je kind is meestal voldoende beschermd als je de prik minimaal 2 weken voor de geboorte hebt gehad. Lees het stukje ‘vaccinaties baby’ om te weten wanneer je kind toch al bij 2 maanden de eerste vaccinatie moet krijgen.Bron: RIVM Lees verder…Laat minder zien …

22 WEKENPRIK

Wat is kinkhoest?
Kinkhoest is een erg besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. De bacterie maakt een gifstof aan. Hierdoor ontstaan hoestbuien die wel maanden kunnen doorgaan. Baby’s kunnen het erg benauwd krijgen en in ademnood komen. 

Ernstig voor baby’s
Voor jonge baby’s kan kinkhoest gevaarlijk zijn. Zij kunnen longontsteking of hersenschade krijgen en er zelfs aan overlijden. Elk jaar worden er zo’n 170 baby’s met kinkhoest opgenomen in het ziekenhuis.

Baby’s nog niet beschermd
Baby’s krijgen in Nederland al een vaccinatie tegen kinkhoest. Maar dat kan pas als ze 2 maanden oud zijn. Dat betekent dat ze de eerste maanden na de geboorte nog niet beschermd zijn tegen kinkhoest. En juist dan zijn ze kwetsbaar.

Hoe kun je je baby wel beschermen?
Je kunt jezelf tijdens je zwangerschap laten vaccineren tegen kinkhoest. Je baby is dan vanaf dag 1 beschermd tegen de ziekte. Je kunt de prik halen vanaf de 22e week van je zwangerschap. Daarom de naam 22 wekenprik.

Hoe werkt het?
Na de vaccinatie maak je antistoffen aan. Deze gaan via de placenta naar je ongeboren baby. Hierdoor heeft je baby voldoende antistoffen voor de eerste maanden van zijn leven. Totdat hij of zij zelf een vaccinatie krijgt. Bovendien beschermt de prik niet alleen je baby, maar ook jezelf. Zo kun jij geen kinkhoest krijgen en anderen ook niet besmetten.

Wanneer?
Je kunt de vaccinatie halen vanaf de 22e week in je zwangerschap tot aan de bevalling. We adviseren het wel zo snel mogelijk te doen na de 22e week. Want dan is je baby ook beschermd als hij of zij te vroeg is geboren. Je kind is meestal voldoende beschermd als je de prik minimaal 2 weken voor de geboorte hebt gehad. Lees het stukje ‘vaccinaties baby’ om te weten wanneer je kind toch al bij 2 maanden de eerste vaccinatie moet krijgen.

Bron: RIVM

1 prik is genoeg als u corona heeft gehadHeeft u corona gehad? Dan is 1 prik genoeg om u te beschermen tegen nog een keer corona. Ook als u langer dan 6 maanden geleden corona heeft gehad. En ook als u milde klachten had, of geen klachten.Ook na 6 maanden nog genoeg afweer tegen coronaEerst dachten artsen dat 1 prik alleen genoeg was als u korter dan 6 maanden geleden corona had. Uit onderzoek kwam dat 1 prik ook genoeg is als u langer dan 6 maanden geleden corona had. Dan zit er nog genoeg afweer tegen corona in uw lichaam. Dit heeft uw lichaam gemaakt toen u corona had.Afspraak voor tweede prik afzeggenHeeft u corona gehad en heeft u al een afspraak voor een tweede prik? Dan kunt u de tweede prik afzeggen.Wel een tweede prik voor ouderen en bij minder afweerLet op: haal wel een tweede prik als 1 of meer van deze dingen voor u geldt:U bent ouder dan 80 jaar.U heeft minder afweer door een ziekte of een behandeling.Wel een tweede prik als u niet zeker weet of u corona hadTwijfelt u of u corona heeft gehad? Bijvoorbeeld omdat u klachten had, maar niet getest bent? Haal dan 2 prikken. Dan weet u zeker dat u beschermd bent. Het kan geen kwaad als u twee prikken krijgt en ook corona heeft gehad.Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap / RIVM Lees verder…Laat minder zien …

1 prik is genoeg als u corona heeft gehad

Heeft u corona gehad? Dan is 1 prik genoeg om u te beschermen tegen nog een keer corona. Ook als u langer dan 6 maanden geleden corona heeft gehad. En ook als u milde klachten had, of geen klachten.

Ook na 6 maanden nog genoeg afweer tegen corona
Eerst dachten artsen dat 1 prik alleen genoeg was als u korter dan 6 maanden geleden corona had. Uit onderzoek kwam dat 1 prik ook genoeg is als u langer dan 6 maanden geleden corona had. Dan zit er nog genoeg afweer tegen corona in uw lichaam. Dit heeft uw lichaam gemaakt toen u corona had.

Afspraak voor tweede prik afzeggen
Heeft u corona gehad en heeft u al een afspraak voor een tweede prik? Dan kunt u de tweede prik afzeggen.

Wel een tweede prik voor ouderen en bij minder afweer
Let op: haal wel een tweede prik als 1 of meer van deze dingen voor u geldt:

U bent ouder dan 80 jaar.
U heeft minder afweer door een ziekte of een behandeling.
Wel een tweede prik als u niet zeker weet of u corona had
Twijfelt u of u corona heeft gehad? Bijvoorbeeld omdat u klachten had, maar niet getest bent? Haal dan 2 prikken. Dan weet u zeker dat u beschermd bent. Het kan geen kwaad als u twee prikken krijgt en ook corona heeft gehad.

Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap / RIVM

INSCHRIJFFORMULIERHeeft u nog geen eigen huisarts of zoekt u een andere huisarts? Nieuwe patienten zijn altijd welkom hij ons.Bij aanmelding kan er een afspraak gemaakt worden voor een kennismakingsgesprek.U vind het formulier bij inschrijven op de website. Deze kunt u printen en ingevuld meenemen naar de praktijk. Uiteraard mag het formulier ook op de praktijk ingevuld worden. Lees verder…Laat minder zien …

INSCHRIJFFORMULIER

Heeft u nog geen eigen huisarts of zoekt u een andere huisarts? 
Nieuwe patienten zijn altijd welkom hij ons.
Bij aanmelding kan er een afspraak gemaakt worden voor een kennismakingsgesprek.

U vind het formulier bij inschrijven op de website. Deze kunt u printen en ingevuld meenemen naar de praktijk. Uiteraard mag het formulier ook op de praktijk ingevuld worden.

RS-VIRUSOverleg met de huisarts als uw baby niet goed drinkt of uw kind jonger dan 3 maanden koorts heeft. Overleg ook als uw kind:• benauwd is of een piepende ademhaling heeft;• koorts heeft en zich anders gedraagt dan normaal;• suf, grauw of ontroostbaar is;• of steeds zieker wordt. Lees verder…Laat minder zien …

DE GRIEPPRIK 2021 IS BESTELDGriepvaccinatie en pneumokokkenDe jaarlijkse griepprik, en vanaf 2020 ook de pneumokokken vaccinatie voor patiënten vanaf 70 jaar, vinden tussen half oktober/ begin november plaats.Bij een medische indicatie zoals leeftijd, suikerziekte, aandoening aan hart of longen, ontvangt u hiervoor een oproep.Indien u eerder een griepvaccinatie geweigerd hebt en er toch weer voor in aanmerking zou willen komen, dient u dit aan te geven bij de assistente.Een griep vaccinatie zonder medische indicatie is mogelijk voor eigen rekening. Lees verder…Laat minder zien …

DE GRIEPPRIK 2021 IS BESTELD

Griepvaccinatie en pneumokokken
De jaarlijkse griepprik, en vanaf 2020 ook de pneumokokken vaccinatie voor patiënten vanaf 70 jaar, vinden tussen half oktober/ begin november plaats.

Bij een medische indicatie zoals leeftijd, suikerziekte, aandoening aan hart of longen, ontvangt u hiervoor een oproep.

Indien u eerder een griepvaccinatie geweigerd hebt en er toch weer voor in aanmerking zou willen komen, dient u dit aan te geven bij de assistente.
Een griep vaccinatie zonder medische indicatie is mogelijk voor eigen rekening.

Comment on Facebook

Ik krijg de griepprik al jaren, en mijn vriend ook

SPREEKUURSpreekuur volgens afspraakBij het maken van de afspraak zal de assistente vragen naar de reden van het consult. Zij vraagt dit om een zo goed mogelijke inschatting te maken van de urgentie en de tijdsduur van de afspraak.Mocht u meerdere vragen hebben of een langer consult willen, dan wordt daar rekening mee gehouden in de agenda.Voor het maken van afspraken en voor vragen kunt u contact opnemen met telefoon: 0570 540 486.Maakt u zoveel mogelijk gebruik van de volgende tijden om te bellen:08.00 – 10.30 uur: afspraak spreekuur en visites voor dezelfde dag08.00 – 11.00 uur: bestellen (herhaal)medicatie (Let op: dit kan nu ook via het patiëntenportaal)Spreekuur Praktijkverpleegkundige Irma Kettelarij voor Diabetes en CVRMWoensdag: CVRM (Cardio Vasculair Risico Management) spreekuur.Het doel van dit spreekuur is het bevorderen van een optimale behandeling bij patiënten met een verhoogd risico op hart– en vaatziekten.Donderdag: Diabetes spreekuur.Driemaandelijks wordt uw bloedsuiker getest en krijgt u leefstijl- en voedingsadviezen.Spreekuur POH GGZ praktijkondersteuner Gerard Huis in’t VeldDinsdagmiddag: onze praktijkondersteuner Gerard Huis in’t Veld is gespecialiseerd in begeleiding en adviezen bij problemen van psychische aard. Tevens kunt u bij hem terecht voor het “Stoppen met Roken” traject. Deze zorg wordt door uw zorgverzekering vergoed.Afspraak na overleg met de huisarts.DoktersassistentenBij de doktersassistenten Janny Schiphorst en Marije de Reus kunt u terecht voor praktische zaken: informatie omtrent (reizigers)vaccinaties, urineonderzoek, injecties, laboratoriumaanvragen en uitslagen, patiëntenverenigingen, thuiszorg etc.Tevens hebben zij dagelijks een eigen spreekuur. U kunt hier op afspraak gebruik maken van: bloedglucose bepaling, bloeddruk meting, oren uitspuiten, injecties, vaccinaties, wondcontroles en uitstrijkjes. Er vindt na ieder consult terugkoppeling plaats met de huisarts. Lees verder…Laat minder zien …

SPREEKUUR
Spreekuur volgens afspraak

Bij het maken van de afspraak zal de assistente vragen naar de reden van het consult. Zij vraagt dit om een zo goed mogelijke inschatting te maken van de urgentie en de tijdsduur van de afspraak.

Mocht u meerdere vragen hebben of een langer consult willen, dan wordt daar rekening mee gehouden in de agenda.

Voor het maken van afspraken en voor vragen kunt u contact opnemen met telefoon: 0570 540 486.

Maakt u zoveel mogelijk gebruik van de volgende tijden om te bellen:
08.00 – 10.30 uur: afspraak spreekuur en visites voor dezelfde dag
08.00 – 11.00 uur: bestellen (herhaal)medicatie (Let op: dit kan nu ook via het patiëntenportaal)

Spreekuur Praktijkverpleegkundige Irma Kettelarij voor Diabetes en CVRM

Woensdag: CVRM (Cardio Vasculair Risico Management) spreekuur.
Het doel van dit spreekuur is het bevorderen van een optimale behandeling bij patiënten met een verhoogd risico op hart– en vaatziekten.

Donderdag: Diabetes spreekuur.
Driemaandelijks wordt uw bloedsuiker getest en krijgt u leefstijl- en voedingsadviezen.

Spreekuur POH GGZ praktijkondersteuner Gerard Huis in’t Veld

Dinsdagmiddag: onze praktijkondersteuner Gerard Huis in’t Veld is gespecialiseerd in begeleiding en adviezen bij problemen van psychische aard. Tevens kunt u bij hem terecht voor het “Stoppen met Roken” traject. Deze zorg wordt door uw zorgverzekering vergoed.
Afspraak na overleg met de huisarts.

Doktersassistenten

Bij de doktersassistenten Janny Schiphorst en Marije de Reus kunt u terecht voor praktische zaken: informatie omtrent (reizigers)vaccinaties, urineonderzoek, injecties, laboratoriumaanvragen en uitslagen, patiëntenverenigingen, thuiszorg etc.
Tevens hebben zij dagelijks een eigen spreekuur. U kunt hier op afspraak gebruik maken van: bloedglucose bepaling, bloeddruk meting, oren uitspuiten, injecties, vaccinaties, wondcontroles en uitstrijkjes. 
Er vindt na ieder consult terugkoppeling plaats met de huisarts.
Laadt meer

Rijbewijskeuring

Wij voeren niet langer de medische keuringen voor rijbewijzen uit.
U kunt kijken op www.regelzorg.nl om te zien welke arts bij u in de buurt u kan keuren voor uw rijbewijs.