Verkouden?Bij een verkoudheid kunt u last hebben van slijmvliezen in neus een keel. U kunt klachten krijgen als een verstopte neus, keelpijn, hoofdpijn, oorpijn, niezen en hoesten.
Verkoudheid ontstaat door een virus. U kunt best even last hebben van een verkoudheid. Hoestklachten kunnen 6 weken blijven aanhouden.
Medicijnen die de oorzaak van de verkoudheid bestrijden zijn er niet. U kunt ter verlichting keelsnoepjes, neusspray, paracetamol en/of een hoestdrankje gebruiken. Een verkoudheid gaat vanzelf weer over.
#dokter #huisartsenpraktijkdereus #huisarts #huisartseefde #huisartsenpraktijkeefde #spreekuur #praktijkverhalen #verkouden #verkoudheidsvirus
… Lees verder…Laat minder zien …
- Likes: 1
- Shares: 0
- Comments: 0
VITAMINE DVitamine D is een belangrijk voor sterke botten, tanden, spieren en afweer. Uw lichaam maakt zelf vitamine D uit zonlicht.
Veel mensen hebben extra vitamine D nodig. Bijvoorbeeld: zwangeren, mensen met een getinte huid, ouderen.
Vooral in de winter kunt u last krijgen van een tekort aan vitamine D. U merkt dan vooral dat u vermoeid bent.
Heeft u extra vitamine D nodig? Kijk op thuisarts.nl of informeer bij de assistente. Vitamine D tabletten zijn vrij verkrijgbaar via drogist en apotheek. #dokter #huisartsenpraktijkdereus #huisarts #huisartseefde #huisartsenpraktijkeefde #spreekuur #praktijkverhalen #vitamined #zonlicht #winter
… Lees verder…Laat minder zien …
-Probleem opgelost!-De provider van de telefonie heeft storing. Dit is ook het geval voor de praktijk van dokter Steenbergen en dokter Smits. We zijn alleen via de spoedlijn bereikbaar, maar bel deze bij voorkeur alleen met spoed. Wat even kan wachten heel graag of via een e consult via het patiënten portaal. Hoe lang het duurt is nog onbekend.
… Lees verder…Laat minder zien …
Heel erg vervelend voor de praktijk.
Het aantal soa’s neemt toe. De afgelopen maanden hebben meer mensen een soa (seksueel overdraagbare aandoening) opgelopen. Soa’s zijn ziekten die overdraagbaar zijn via onbeschermd seksueel contact.Je kunt een soa hebben zonder dat je klachten hebt. Sommige soa’s kunnen zorgen voor onvruchtbaarheid. Wanneer je onbeschermd seksueel contact hebt gehad, laat je dan testen. Dit kan bij de GGD of bij de huisarts. Bel met de assistente voor advies.
Wanneer je wisselende seksuele contacten hebt, kun je het beste condooms gebruiken. Deze beschermen je tegen de meeste soa’s.
Meer weten? Kijk op thuisarts.nl/soa #dokter #huisartsenpraktijkdereus #huisarts #huisartseefde #huisartsenpraktijkeefde #spreekuur #praktijkverhalen #soa #condoom #hiv #GGD
… Lees verder…Laat minder zien …
‘Wat hoor ik daar?’: een griezelverhaal uit de praktijk!Marije: “Een patiënt: “ik denk dat er iets in mijn oor zit. Ik hoor een raar geluid!”
Dus ik kijken met de otoscoop en zie helemaal achterin een spin 🕷️ En die kruipt naar mij toe 🤣🤣 Ik ben zelf niet bang voor spinnen maar dit was wel een rare gewaarwording! En met zo’n otoscoop lijkt alles zoveel groter 🤣
Dus oor uitgespoten en hij kwam er uit. Echt ‘n mini spinnetje 🥹🕷️😁 maar wel genoeg om rare geluiden te geven tegen je trommelvlies!”
Wanneer een patiënt iets in het lichaam heeft zitten wat daar niet hoort, noemen we dat een ‘corpus alienum’. Dit betekent ’vreemd lichaam’. Bij deze patiënt was het ‘vreemd lichaam’ dus wel erg letterlijk: het lichaam van een spin! 🕷️
Heb jij ook zo’n griezelverhaal over kriebelbeestjes?
#dokter #huisartsenpraktijkdereus #huisarts #huisartseefde #huisartsenpraktijkeefde #spreekuur #praktijkverhalen #kriebelbeestjes #griezelverhaal #griezelverhaaltjes #oorwurm #oorspin #corpusalienum #vreemdlichaam
… Lees verder…Laat minder zien …
Bloedafname 🩸💉Wist u dat u bij ons ook bloed kunt laten afnemen? Bijvoorbeeld voor de huisarts of de praktijkondersteuner.
Bloedafname in ons praktijk kan elke vrijdagochtend van 8:10 tot 10:00. Neem contact op op met de assistente om uw afname in te plannen.
#dokter #huisartsenpraktijkdereus #huisarts #huisartseefde #huisartsenpraktijkeefde #spreekuur #praktijkverhalen #bloedafname #bloedonderzoek #prikpost
… Lees verder…Laat minder zien …
VAKANTIE In verband met de zomervakantie is de praktijk gesloten:
– op maandag 24 juli
– van maandag 31 juli t/m maandag 7 augustus
Tijdens kantooruren kunt u, uitsluitend voor spoedeisende zaken, contact opnemen met de praktijk van dr Steenbergen en dr Smits (telefoonnummer 0575 513 955)
‘s Avonds, ‘s nachts en in het weekend kunt u voor spoedeisende zaken contact opnemen met huisartsenpost Zutphen (telefoonnummer 085 079 11 11)
#dokter #huisartsenpraktijkdereus #huisarts #huisartseefde #huisartsenpraktijkeefde #dokteropvakantie #vakantie #zomervakantie
… Lees verder…Laat minder zien …
WRATTENSPREEKUURWilt u een afspraak maken voor een stikstofbehandeling? Ivm de vakantie kan dat op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 juli. Plan uw afspraak in bij de assistente.
#isereendokterindezaal #vakantie #dokter #huisartsenpraktijkdereus #huisarts #huisartseefde #huisartsenpraktijkeefde #spreekuur #wratten #stikstof #stikstofspreekuur
… Lees verder…Laat minder zien …
Gaat u op vakantie? Dan is het handig om te weten of u vaccinaties nodig heeft voor het land waar u naartoe reist. Of dat u bijvoorbeeld andere voorzorgsmaatregelen nodig heeft, zoals bescherming tegen muggen of pillen tegen malaria.Wilt u weten welke vaccinaties u nodig heeft, kijk dan op www.ggdreisvaccinaties.nl of informeer bij de assistente.
#dokter #huisartsenpraktijkdereus #huisarts #huisartseefde #huisartsenpraktijkeefde #spreekuur #praktijkverhalen #isereendokterindezaal #huisartsenpraktijkdereus #reisvaccinaties #ggd #vakantie
… Lees verder…Laat minder zien …
Ik zie ik zie wat jij niet ziet…Een tijdje geleden kwam er een fotograaf langs in onze mooie praktijk om foto’s te maken voor HOOG, de regio-organisatie van huisartsen. Zij wilden graag nieuw beeldmateriaal voor hun website en promotiemateriaal en hadden gevraagd of wij daaraan wilden meewerken.
Vanaf heden kunt u dus bekende gezichten aantreffen op folders, brochures en de website van HOOG!
Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.hoogzorg.nl #huisartseefde #praktijkverhalen #dokter #spreekuur #huisarts #huisartsenpraktijkdereus #huisartsenpraktijkeefde #hoogzorg #oostgelderland #regio #achterhoek
… Lees verder…Laat minder zien …
TEKENTIJD Veel mensen worden actief nu het zulk mooi weer is. Dat geldt helaas ook voor de teek. In deze tijd van het jaar worden er veel tekenbeten gemeld. Ook zien we veel mensen in de praktijk die een teek hebben opgelopen. Die ‘peuteren’ wij er vervolgens uit.
De teek op de foto zat al enkele dagen in de huid van één van onze patiënten. Hij was al 5 mm groot!
Teek opgelopen? Check de pagina ‘ik heb een teek’ op Thuisarts.nl. #huisartsenpraktijkeefde #huisartseefde #huisartsenpraktijkdereus #huisarts #spreekuur #dokter #isereendokterindezaal #tekenbeet #teek #praktijkverhalen
… Lees verder…Laat minder zien …
Om goed voor onze patiënten te kunnen zorgen, moeten we natuurlijk ook goed voor onszelf zorgen. Dus als het warm weer wordt en de dokter zin heeft in een ijsje, geniet de hele praktijk daarvan mee! 🍦Jammie!
De komende dagen wordt het erg warm weer. Let erop dat u zich goed insmeert voordat u in de zon gaat en vermijd de zon tijdens de warmste uren van de dag. Verlaag uw tempo en drink voldoende. Alvast een fijn weekend gewenst!
… Lees verder…Laat minder zien …
Geniet van het ijsje…..
Om goed voor onze patiënten te kunnen zorgen, moeten we natuurlijk ook goed voor onszelf zorgen. Dus als het warm weer wordt en de dokter zin heeft in een ijsje, geniet de hele praktijk daarvan mee! 🍦Jammie!
De komende dagen wordt het erg warm weer. Let erop dat u zich goed insmeert voordat u in de zon gaat en vermijd de zon tijdens de warmste uren van de dag. Verlaag uw tempo en drink voldoende. Alvast een fijn weekend gewenst!
… Lees verder…Laat minder zien …
Fijne weekend, en geniet van het IJsje.
Juni 2023Dank voor het vertrouwen de afgelopen jaren, alle kaarten, attenties, bloemen en lieve woorden op mijn afscheid vrijdag 2 juni.
Met veel plezier, liefde en zorg heb ik gewerkt in onze fijne praktijk en voel me bevoorrecht dit te hebben mogen doen.
Ik zal mijn prachtige werk en de mooie persoonlijke contacten zeker gaan missen. Wellicht ontmoeten we elkaar nog eens ergens op straat, in een winkel, elders in onze prachtige woonomgeving of nog eens in de praktijk tijdens een invaldag.
Ik wens jullie het allerbeste, blijf gezond en mochten er gezondheidsproblemen zijn dan staan Marieke en haar team klaar voor een goed advies en/of behandeling.
Lieve groet, Janny
… Lees verder…Laat minder zien …
Bedankt voor alle goede zorgen Janny, het allerbeste gewenst voor de toekomst, geniet van je vrije tijd!
Janny bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt. Geniet lekker van je vrije tijd en kinderen en kleinkinderen. 😘
Bedankt voor al je goede raad en zorg Janny. Veel geluk en gezondheid voor de toekomst 🍀😊
Janny bedankt voor alle goede zorgen wens je het allerbeste toe geniet met wat je gaat doen groet Arie Voskamp
Bedankt voor alle goede zorg Janny! We wensen je het allerbeste toe!
Janny bedankt voor alle goede zorg. Het allerbeste toegewenst.
Hartelijk dank voor het luisterend oor en zorg. Geniet van de komende tijden
Dank je wel voor de goede zorgen
Bedankt Janny
Janny bedankt voor de goede zorgen en geniet van je vrije tijd groetjes Arjan Esther en Sem. 🥰
Peuterdag – soms heeft de huisarts een peuterdag. Strijkkralen in oren, playmobil in neusgaten, splinters, teken, je kunt het zo gek niet bedenken of de huisarts en assistenten hebben het wel uit een patiënt ‘gepeuterd’ 🤭Vandaag was zo’n typische ‘peuterdag’: de huisarts hielp een patiënt om van een ongemakkelijke splinter af te komen, die zich onder de vingernagel van deze persoon had genesteld. Hij was maar liefst 19 mm lang!
Heb jij ook zo’n ‘peuterverhaal’? 😄
#huisarts #spreekuur #huisartseefde #huisartsenpraktijkeefde #huisartsenpraktijkdereus #dokter #isereendokterindezaal
… Lees verder…Laat minder zien …
Klachten van verlamming? Bel 112, de huisarts of huisartsen-spoedpostOok als de klachten snel weer helemaal weg zijn
Bel altijd direct 112, je huisarts of de huisartsen-spoedpost:
als je opeens een verlamde arm, verlamd been of scheve mond hebt
als je opeens niet goed meer kunt praten, zien of slikken
En schrijf op wanneer je klachten begonnen zijn.
Bel ook je huisarts als deze klachten langzaam ontstaan. Of als je klachten na een paar minuten weer weg zijn en je twijfelt of het wel erg is.
Deze klachten van verlamming kunnen komen door een beroerte. Dan is snel onderzoek en behandeling in het ziekenhuis nodig.
… Lees verder…Laat minder zien …
⏰ Afgelopen woensdag stond om 00:00 uur de wekker voor onze huisarts. 💉 De griepvaccinaties en pneumokokkenvaccinaties waren te bestellen vanaf middernacht.
Hoe eerder je besteld, hoe eerder je ze ontvangt.
Wij willen onze patiënten zo vroeg mogelijk in het jaar ondersteunen met deze vaccinaties. Vandaar de wekker in het holst van de nacht.
📅 Het is gelukt! Woensdag 11 oktober 2023 mag in de agenda. De uitnodiging ontvangt u eind september/ begin oktober
… Lees verder…Laat minder zien …
Blijven werken met psychische klachtenVraag hulp aan de bedrijfsarts en je werkgever
Door psychische klachten kun je soms je werk minder goed doen. Bijvoorbeeld door stress, overspannen zijn of een burn-out.
Blijven werken als het kan
Maak een afspraak bij de bedrijfsarts. Bespreek samen wat je nodig hebt om te blijven werken. Je werkgever denkt hier ook over mee.
Toch ziekgemeld?
Was het nodig om je toch ziek te melden? Dan helpen de bedrijfsarts en je werkgever je om stap voor stap weer aan het werk te gaan. Weer gaan werken en gezond leven helpen om je weer beter te voelen.
Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap en Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde
… Lees verder…Laat minder zien …
Ben je buiten geweest? Controleer op tekenAls je een teek hebt, haal hem dan meteen weg
Teken zijn heel klein en lijken op spinnetjes. Ze leven vooral in struiken en gras. Een teek in je huid geeft een kleine kans om een ziekte te krijgen.
Als je buiten bent geweest, controleer dan op teken:
Controleer je hele lichaam. Vergeet ook niet je oksels, liezen, knieholtes en bilspleet.
Kijk bij kinderen ook goed op het hoofd en achter de oren. En in de nek waar de haren beginnen.
Heb jij of je kind een teek?
Haal de teek dan meteen weg met een puntige pincet.
Maak het wondje daarna schoon met alcohol.
Schrijf de datum en de plek van het lichaam op.
Bekijk de rest van je lichaam of je nog meer teken hebt.
Bekijk ook de film over hoe je een teek weghaalt.
Zorgen dat er geen teken in je huid komen
Kijk op Thuisarts.nl voor adviezen om te zorgen dat er geen teken in je huid komen.
Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap
… Lees verder…Laat minder zien …
Nederlanders eten en drinken gezonderMensen in Nederland eten en drinken steeds gezonder. Ze eten meer groenten en fruit. En minder rood en bewerkt vlees. Ook drinken mensen meer water en thee. En minder drank met suiker, zoals sap of frisdrank. Dit komt uit een onderzoek van het RIVM.
Adviezen voor gezond eten
Wil je ook gezonder eten? Kijk op Thuisarts.nl voor adviezen voor gezond eten. Of bekijk de film over gezond eten.
Deze films op Thuisarts.nl kunnen je ook helpen:
eten met minder suiker
eten met minder zout
zwanger en gezonde voeding
gezond eten met kinderen
gezonde voeding en diabetes type 2
Bron: RIVM, Nederlands Huisartsen Genootschap
… Lees verder…Laat minder zien …
Van maandag 1 mei tot vrijdag 5 mei 2023 is de praktijk gesloten.Tijdens kantooruren kunt u, uitsluitend voor spoedeisende zaken, contact opnemen met de praktijk van dokter Steenbergen en dokter Smits op telefoonnummer 0575-513955
S ’avonds & s ’nachts en in het weekend kunt u, uitsluitend voor spoedeisende zaken, contact opnemen met de Huisartsenpost in Zutphen op telefoonnummer 085-0791111
… Lees verder…Laat minder zien …
Hoe herken ik een zonnesteek?Bij een zonnesteek is het lichaam te warm en te droog geworden.
Dit kan klachten geven zoals: hoofdpijn, duizeligheid, overgeven, een hele warme huid, veel zweten, slap voelen.
Laat het lichaam afkoelen, bijvoorbeeld met een koude douche of door in een koele ruimte te zijn.
Drink voldoende water en eet of drink iets waar zout in zit. Drink geen alcohol.
Ga rustig zitten.
Gaat het niet beter, bel dan uw huisarts.
Bel 112 als iemand steeds overgeeft, of in de war is, of is flauwgevallen en na 2 minuten nog niet wakker is.
Wat merkt u bij een zonnesteek?
Bij een zonnesteek kunt u de volgende klachten hebben:
Uw huid is heel warm.
U zweet veel.
U ziet bleek.
U heeft hoofdpijn.
U bent duizelig.
U bent misselijk ( en moet misschien overgeven).
U heeft last van kramp in uw spieren.
Uw hart klopt snel.
U voelt zich slap. Misschien voelt het alsof u flauw gaat vallen.
Hoe ontstaat een zonnesteek?
Als het warm is, verliest het lichaam vocht door zweten. Zo koelt het lichaam zichzelf.
Verliest u meer vocht dan u drinkt, dan kan uw lichaam niet meer goed afkoelen. Daardoor wordt de temperatuur in uw lichaam hoger.
Als u veel beweegt, kan de temperatuur van het lichaam ook hoger worden. De spieren maken dan veel warmte. De huid kan deze warmte niet goed kwijtraken als er te weinig vocht in het lichaam is.
Gebeurt dit in de zon, dan noemen we dit een zonnesteek.
Bron: Thuisarts
… Lees verder…Laat minder zien …
Van maandag 1 mei tot vrijdag 5 mei 2023 is de praktijk gesloten.Tijdens kantooruren kunt u, uitsluitend voor spoedeisende zaken, contact opnemen met de praktijk van dokter Steenbergen en dokter Smits op telefoonnummer 0575-513955
S ’avonds & s ’nachts en in het weekend kunt u, uitsluitend voor spoedeisende zaken, contact opnemen met de Huisartsenpost in Zutphen op telefoonnummer 085-0791111
… Lees verder…Laat minder zien …
KONINGSDAG 27 april 2023De praktijk is gesloten.
Heeft u toch dringende hulp nodig van een huisarts? Bel dan de Spoedpost huisartsen Zutphen 0900-2009000
Spoedpost huisartsen Zutphen verzorgt spoedeisende huisartsenzorg gedurende de avonden, nachten, weekenden en erkende feestdagen voor mensen die een huisarts nodig hebben in Almen, Brummen, Eefde, Laren, Lochem, Ruurlo, Steenderen, Voorst, Vorden, Warnsveld en Zutphen.
De spoedpost is bedoeld voor medische klachten, die zo dringend zijn, dat ze niet kunnen wachten tot het spreekuur van uw eigen huisarts. De triagist (een speciaal opgeleide doktersassistente) zal door uitgebreide bevraging (triage) een inschatting maken of u door de dienstdoende huisarts gezien moet worden.
Kom niet zomaar naar de Spoedpost. Ze werken uitsluitend volgens telefonische afspraak. 085 079 1111
De ingang van de Spoedpost Zutphen vindt u bij de nachtingang spoedeisende hulp/huisartsenpost van Gelre Ziekenhuizen Zutphen, rechts naast de hoofdingang; U meldt zich altijd eerst bij de balie. U kunt parkeren in de parkeergarage onder het ziekenhuis. U betaalt er met contant geld, pinpas of creditcard.
Bezoekadres
Spoedpost Zutphen
Den Elterweg 79 (bij gebruik navigatiesysteem Den Elterweg 77)
7207 AE Zutphen
Bron: HRZu
… Lees verder…Laat minder zien …
Omgaan met pijn tijdens de bevalling: wat past bij jou?De keuzehulp op Thuisarts.nl helpt je om hierover na te denken
Omgaan met de pijn tijdens de bevalling kan op verschillende manieren:
met adviezen die je zelf kunt proberen
met een medicijn of ander middel
De keuzehulp op Thuisarts.nl helpt jou om na te denken wat bij jou past.
Let op: de keuzehulp vertelt niet wat het beste is voor jou. Je krijgt informatie en vragen die jou helpen om daar zelf over na te denken.
Na de keuzehulp kun je je antwoorden downloaden of printen. Bespreek ze met jouw verloskundige of gynaecoloog.
Wat kun je zelf doen bij pijn tijdens de bevalling?
Zelf kun je bijvoorbeeld dit doen om beter om te gaan met de pijn:
Probeer iets te doen om je te ontspannen.
Probeer welke houding voor jou het prettigst is als er een wee komt.
Op Thuisarts.nl staan meer dingen die je zelf kunt doen. Of doe de keuzehulp.
Welke medicijnen en middelen zijn er tegen pijn tijdens de bevalling?
Deze medicijnen en middelen kunnen de pijn minder maken:
ruggenprik
pompje met de pijnstiller remifentanil
lachgas
prikken met steriel water
Je kunt deze meestal alleen krijgen in het ziekenhuis of een geboortecentrum.
Bron: Thuisarts.nl
… Lees verder…Laat minder zien …
Vanaf nu kunt u gebruik maken van het patiëntenportaal!
Via het patiëntenportaal kunt u
– uw herhaalrecepten aanvragen
– vragen stellen via een e-consult
– uw eigen dossier inzien
Rijbewijskeuring
Wij voeren niet langer de medische keuringen voor rijbewijzen uit.
U kunt kijken op www.regelzorg.nl om te zien welke arts bij u in de buurt u kan keuren voor uw rijbewijs.

